Nieuwsbericht Weekblad voor Deurne

( Bron: Weekblad voor Deurne – week 48)

Nieuw tijdelijk onderkomen Tic-Tac

Tic_tac_opening2(m)

dinsdag 25 november 2014 – 09:28|Willie Thijssen

DEURNE – De Deurnese jeu de boulesvereniging Tic-Tac heeft een nieuw tijdelijk onderkomen aan de Haspelweg 33a. Zondagmorgen werden de banen officieel geopend. De vereniging moest evenals de overige gebruikers van De Uitkomst op zoek naar nieuwe huisvesting.

Na een zoektocht van ruim drie maanden, waarbij verschillende potentiële locaties de revue passeerden, kan Tic-Tac nu weer vooruit in de hal aan de Haspelweg 33a. De hal is in eigendom van de gemeente Deurne.
“Ook deze locatie is weer tijdelijk, maar nu met de wetenschap dat er plannen gemaakt kunnen worden voor een definitieve locatie voor de lange termijn”, zo vertelde voorzitter Cees van de Ven van Tic-Tac zondagochtend tijdens de officiële opening van de nieuwe locatie. De voorzitter liet weten dat het de bedoeling is dat er een eigen Boules Drome op sportpark de Kranenmortel gebouwd gaat worden. De gemeente heeft hier volgens Van de Ven haar medewerking voor toegezegd.
Tijdens de opening van het tijdelijk onderkomen zondag, sprak de voorzitter zijn bewondering en respect uit voor alle vrijwilligers van Tic-Tac die het voor elkaar hebben gekregen om in tien dagen de oude locatie te ontmantelen en de nieuwe locatie van een ‘grijze bedrijfsruimte’ om te toveren naar een sfeervolle jeu de boules hal. “Nog geen twee weken geleden hadden we ons afscheidstoernooi in De Uitkomst en vandaag hebben we al een openingstoernooi in onze nieuwe locatie.” Van de Ven had een speciaal woord van dank voor Ad Vereijken die naast de uitvoering ook de hele voorbereiding en planning op zich heeft genomen.

Vier banen
Wethouder Helm Verhees was aanwezig om de officiële opening te verrichten. In zijn toespraak sprak de wethouder zijn waardering uit voor de wijze waarop Tic-Tac in zo’n korte tijd deze nieuwe locatie heeft weten te realiseren. Ondanks dat de nieuwe huisvesting een stuk kleiner is dan die in De Uitkomst zijn er toch vier jeu de boules banen gerealiseerd en een keukentje met kantine. Verhees noemde deze verhuizing weer een mooi voorbeeld van koersen op eigen kracht. Hij zei ook te begrijpen dat dit maar een tijdelijke voorziening is en gaf aan dat ook hij pas tevreden is als Tic-Tac een locatie heeft kunnen realiseren die bestendig is voor de lange termijn. De wethouder benadrukte nogmaals dat er zowel op medewerking van de gemeente als op zijn persoonlijke medewerking kan worden gerekend bij het uitwerken en realiseren van de plannen voor de nieuwe huisvesting.
Na een humoristische diapresentatie die Thom de Vos van Tic-Tac had samengesteld, volgde de officiële openingshandeling door wethouder Helm Verhees. Die handeling bestond uit het gooien van de eerste jeu de boules-ballen op de nieuw aangelegde banen.

Foto’s: Marius van Deursen