ED bericht: Tic-Tac bouwt aan de toekomst

Tic-Tac bouwt aan toekomst nieuwbouw jeu de boules

V.L.N.R.: KAREL VAN DEURSEN, CEES VAN DE VEN, JAN VAN DEN AKKER, JAN VAN DE BERKMORTEL EN AD VERRIJKEN.
FOTO RENÉ MANDERS /FOTOMEULENHOF

Geen stikstof- perikelen op sportpark De Kranenmortel. De Deurnese jeu de boulesclub Tic-Tac bouwt er aan een nieuw onderkomen.

  ,,Vanaf volgende week zijn we hier elke dag met zo’n vijftien leden aan het werk”, voegt penningmeester Karel van Deursen daar aan toe.

Imposant

Op de vroegere parkeerplaats pal naast het hoofdveld van SV Deurne verrijst een imposante hal waarin straks twaalf jeu de boulesbanen worden aangelegd. Ook is er plek voor een koffiecorner en een toiletvoorziening. En als in januari de hal klaar is, gaat de werkploeg buiten aan de slag. Aan de zijde van de Energiestraat zijn namelijk twintig buitenbanen voorzien.
  Van de Ven noemt De Kranenmortel een droomlocatie. ,,Een echte boulo-droom”, zegt hij lachend, waarmee hij verwijst naar de algemene benaming van een jeu de bouleshal. De club pacht op het sportcomplex een strook van 35 bij 110 meter van de gemeente Deurne. De hal beslaat een oppervlakte van 17 bij 35 meter.
  De gemeente heeft het grondwerk verzorgd, maar de bouwkosten zijn verder geheel voor rekening van Tic-Tac. ,,Vandaar dat we veel zelf doen”, legt Van de Ven uit.
  Begin volgend jaar bestaat de club dertig jaar. In die dertig jaar heeft Tic-Tac al drie locaties gehad. De eerste stek was wijkgebouw D’n Houtenhoek. Hierna verhuisden de jeu de boulers naar het voormalige lts-gebouw. De laatste vier jaar is Tic-Tac gehuisvest in een hal op het Boerenbondsterrein.
  Vooral op de twee laatste locaties was het behelpen. ,,Die tijdelijke locaties heeft onze club geen goed gedaan. Straks als de accommodatie hier klaar is hebben we onze leden weer iets te bieden. Dan kunnen we weer dertig jaar vooruit”, zegt de voorzitter.
  Het bestuur hoopt dat het aantal leden dan ook weer een stijgende lijn te pakken krijgt. ,,We zijn nu gezakt naar 80 leden”, vertelt Van Deursen. ,,We willen binnen enkele jaren groeien naar 150 leden.” De club hoopt vooral ook op nieuwe aanwas vanuit de jongere generaties. ,,We zijn behoorlijk aan het vergrijzen. Het zou mooi zijn als ook de jongeren in Deurne het spel ontdekken. Wat dat betreft is jeu de boules in steden nu al wel populair onder jongeren.”

Wedijveren

Met de nieuwe hal en buitenbanen kan Tic-Tac straks ook weer wedijveren met collega-verenigingen in Venray en Schaijk. ,,We gaan weer toernooien organiseren. We zouden hier ook graag een keer een internationaal toernooi houden. Wie weet met teams uit Frankrijk. Dat zou wel heel leuk zijn”, besluit Van de Ven.